Olasz vacsora menüje/Menu for the Italian dinner

Ez nem egy szokványos olasz menüsor lesz a november 14-ei vacsorán;)
MENÜ
Kakukkfüves cékla-ravioli
Fonnyasztott radicchio friss olívaolajjal, “parmezán” ropogós
Spenótos gesztenyés strangolapreti zsályamártással
Sütőtökös napoleon mákhabbal, gesztenyemézzel
‘Petit fours’

Még van pár hely, ha kedvet kaptál!

Ezen a vacsorán nem a már -akár a nyers konyhában is- jól ismert fogásokat kóstolhatjátok meg. Olyan ízeket és alapanyagokat válogattunk össze, melyek Olaszország északi régióinak kedvencei közé tartoznak, ugyanakkor már természetesen a lassan lehűlő időben testet- lelket melengetnek. Tehát most is szem előtt tartjuk az idényszerűséget, ahogyan azt a természet rendje diktálja.
A ravioli északon is kedvelt tésztafogás -nem csak az árpa és a polenta. Az olaszok egyik nagy kedvencével, a gesztenyével gazdagítjuk ezt a fogást. A radicchio-t itthon még kevésbé kedvelik, így önmagában fogásként pedig finom csemege. A strangolapreti a gnocchi unokatestvére, melyet az északiak spenóttal készítenek. A desszert pedig a francia konyha behatása a mi felfogásunkban elkészítve. Szokás szerint meglepetés falatkák is várnak a vacsora végeztével.

Aztán pedig a meghitt, kellemes hangvételű beszélgetéssel folytatjuk az estét.
Szeretettel várunk Titeket!

Not on ordinary Italian menu for our november 14th raw vegan dinner ;)
MENU
Beetroot ravioli with thyme
Wilted radicchio friesh olive oil, “parmesan” crisp
Strangolapreti with spinach and chestnut meal, sage sauce
Butternut squash napoleon with poppy seed cream, chestnut honey
‘Petit fours’

There are still some places available!

At this time You will not taste the also in raw food world well known Italian dishes. We have selected the characteristic flavors and favorite dishes of the North- Italian regions which warm up body and soul at the mean time in the autumn’s cooler days. We pay attention on seasonality at this time as well according to the natures rhythm.
The ravioli is a beloved dish also on the North - and not only barley or polenta is consumed here. The radicchio is a bit less used in Hungary yet, as we don’t know what a special delicacy it is even on its own. The strangolapreti are the cousins of gnocchi which is prepared with spinach on the North and we add an Italian favorite, chestnut to this dish. The dessert shows the influance of French cuisine, with our personal interpretation. And of course the surprise petit fours can not be missing at this time either.
Afterwords we would continue the evening with a cosy and delightful conversation.
You are welcome next monday!